صادرات ۲۲۰ هزار دلاری «دسبحان»

شرکت‌های داروسازی در سال گذشته توانستند عملکرد خوبی از خود به جای بگذارند. در این بین شرکت سبحان‌دارو نیز در سه ماهه سال مالی جاری افزایش فروش خوبی داشته است.

به گزارش صدای بورس،شرکت‌های داروسازی در سال گذشته توانستند عملکرد خوبی از خود به جای بگذارند. در این بین شرکت سبحان‌دارو نیز در سه ماهه سال مالی جاری افزایش فروش خوبی داشته است. آرش سیاوشی نژاد، مدیرعامل شرکت سبحان دارو در گفت‌ و گو با هفته نامه اطلاعات بورس علاوه بر بیان دلایل این افزایش فروش، در مورددلایل افزایش حاشیه سود ناخالص، نحوه کنترل هزینه‌ها و... گفت: «برنامه مدیریت برای کنترل هزینه عمدتا در حوزه هزینه‌های تبدیل (دستمزد و سربار) و همچنین اقلام و ملزومات بسته بندی تولید است که با توجه به افزایش حجم عملیات تولید و فروش، بهره وری نیروی انسانی و سرمایه شرکت افزایش یافته است. همچنین سطح بهره‌وری فرآیند توسعه دارو با اضافه شدن چند محصول جدید و با حاشیه سود مناسب به سبد شرکت افزایش قابل توجهی داشته است. همچنین انتظارمی‌رود سودآوری شرکت در سال آتی با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده تولید و فروش، درآمد عملیاتی به مبلغ بیش از ۲۵.۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد که سودآوری بیشتری برای سهامداران به همراه خواهد داشت.»

* دلیل افزایش درصدی فروش شرکت در سه ماه نخست سال مالی جاری چیست؟
رشد فروش سه ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل به طور عمده صادرات به مبلغ ارزی ۲۲۰ هزار دلار در سال جاری به ۴ کشور ونزوئلا، افغانستان، گرجستان و تاجیکستان بوده که در دوره مشابه سال قبل مبلغ ۵.۰۰۰ دلار به کشور گرجستان است. همچنین تغییر ترکیب تولید و فروش محصولات و بهبود سبد محصولات فعلی، افزایش مقدار فروش به میزان ۸ درصد و تعداد ۶۸.۶۶۰ هزار عدد فرآورده‌های دارویی (از تعداد فروش ۹۰۱.۲۶۵ هزار عدد به ۹۶۹.۹۲۵ هزار عدد) و افزایش قیمت فرآورده‌های دارویی است.

* یکی از نکات مثبت شرکت رشد حاشیه سود نا خالص با وجود افزایش ۸۲ درصدی بهای تمام شده است. آیا این شرایط تا پایان سال حفظ خواهد شد؟
رشد ۱۱ درصدی حاشیه سود ناخالص شرکت متاثر از عواملی همچون توسعه سبد تولید شرکت با اضافه شدن محصولات جدید و با حاشیه سود بالاتر، بهینه سازی ترکیب تولید محصولات شرکت با توجه به ظرفیت تولید و کشش بازار و بهبود منابع تأمین مواد موثره دارویی با شرایط خرید مناسب‌تر است. انتظار داریم علی رغم افزایش قیمت مواد اولیه و سربار تولید طی سال جاری با اتخاذ قیمت‌های مناسب، حاشیه سود فعلی را حفظ کنیم که به نظر کمی دشوار است.

* مدیریت شرکت در کنترل هزینه‌ها عالی بوده است. برنامه‌ریزی شما برای کنترل هزینه‌ها چگونه بوده است؟
برنامه مدیریت برای کنترل هزینه عمدتا در حوزه هزینه‌های تبدیل (دستمزد و سربار) و همچنین اقلام و ملزومات بسته بندی تولید است. که با توجه به افزایش حجم عملیات تولید و فروش، بهره وری نیروی انسانی و سرمایه شرکت افزایش یافته است. همچنین سطح بهره وری فرآیند توسعه دارو با اضافه شدن چند محصول جدید و با حاشیه سود مناسب به سبد شرکت افزایش قابل توجهی داشته است.

* چرا هزینه مالی شما افزایش چشمگیر داشته است. برای چه موردی نیاز به نقدینگی داشتید؟
افزایش هزینه مالی در سه ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، به طور عمده ناشی از افزایش نرخ تسهیلات مالی از ۱۸ درصد به ۲۳ درصد و همچنین حجم تسهیلات مالی (متاثر از افزایش حجم مطالبات و دوره وصول مطالبات از شرکت‌های پخش بوده که این افزایش حجم تسهیلات) رشد هزینه‌های مالی را به دنبال داشته است. تسهیلات مالی دریافتی عمدتا با توجه به افزایش حجم عملیات و تولیدات شرکت به منظور تأمین مالی سرمایه در گردش مورد نیاز (مواد اولیه دارویی) است. سهم محصولات گروه قرص و دراژه از بازار دارویی کشور در این گروه نزدیک به ۱۰ درصد است. حاشیه سود گروه قرص و دراژه شرکت سبحان دارو در دوره سه ماهه اول سال جاری ۵۳ در صد بوده است.
شرکت برای صادرات سال جاری با نمایندگانی از شرکت‌های خارجی مربوط به کشورهای تاجیکستان، آذربایجان، افغانستان، عراق و ونزوئلا مذاکره کرده است و طی ماه‌های آتی روند افزایش صادرات نسبت به دوره مشابه سال گذشته حفظ خواهد شد. انتظار می‌رود در سال جاری ۱۰ محصول به سبد محصولات شرکت اضافه و پروانه‌های فعال تولید شرکت به بیش از ۲۰۰ پروانه برسد و در ضمن در دوره سه ماهه اول سال جاری سه پروانه جدید اخذ شده است. انتظار می‌رود که محصولات جدید در سال جاری درآمد عملیاتی به مبلغ ۲۱۰ میلیارد ریال و سود عملیاتی به مبلغ ۱۳۶ میلیارد ریال به همراه داشته باشد.

* به زودی داروهای اعصاب و روان به سبد محصولات شما اضافه می‌شود؟
شرکت در نظر دارد سالانه حداقل ۱۰ محصول به سبد فعلی اضافه کند که با توجه به روند سنوات اخیرانتظار می‌رود ۷ محصول مربوط به گروه اعصاب و روان باشد.

* پروژه تکمیل و راه‌اندازی خط جامدات چقدر در افزایش ظرفیت تاثیر دارد و چه زمانی به بهره‌برداری می‌رسد؟
پروژه تجهیز و نوسازی خط تولید جامدات در راستای رعایت الزامات GMP سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۱ شروع و در سال جاری به بهره برداری رسید. خط مذکور ظرفیت تولید محصولات جامد (قرص و کپسول) را به میزان ۷ درصد افزایش می‌دهد. دوره وصول مطالبات تجاری شرکت طی دوره سه ماهه سال جاری ۲۰۱ روز است.

* برنامه مدیریت بهتر نقدینگی در شرکت چیست؟
پیگیری و کاهش دوره وصول مطالبات از شرکت‌های پخش، بهبود شرایط خرید و پرداخت بدهی تأمین کنندگان مواد اولیه و اقلام بسته بندی و فنی و یدکی، استفاده از ابزارهای جدید تأمین مالی نظیر انتشار اوراق مرابحه در بورس و اخذ مصوبات جدید حد اعتباری از بانک‌ها و موسسات مالی از برنامه‌های شرکت برای مدیریت بهتر نقدینگی است.

* چشم انداز سودآوری شرکت را در سال آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟
انتظارمی‌رود سود آوری شرکت در سال آتی با توجه به برنامه ریزی انجام شده تولید و فروش، درآمد عملیاتی به مبلغ بیش از ۲۵.۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد که سود آوری بیشتر برای سهامداران به همراه خواهد داشت.

* در پایان مهمترین فرصت و تهدید صنعت دارو در کشور را چه می‌دانید؟
مهمترین فرصت برای صنعت دارو درواقع توسعه و افزایش حوزه صادرات دارو به کشورهای خاورمیانه، آفریقایی و آمریکای جنوبی است. همچنین ارتقای GMP شرکت‌های دارویی و به روز رسانی تکنولوژی تولید و افزایش کیفی فرآورده‌های دارویی از مهمترین فرصت‌ها برای صنعت دارو هستند. نکته دیگر اینکه مهمترین تهدید برای صنعت دارویی کشور؛ تحریم‌های ظالمانه، محدودیت در تخصیص ارز و نوسان نرخ آن، محدودیت صادرات دارو به کشورهای خاورمیانه، آسیای میانه، آفریقا و آمریکای جنوبی، محدودیت بانک‌ها و موسسات مالی در تخصیص حد اعتبارات تسهیلات و اعتبارات به شرکت‌های دارویی وضعیت نامناسب نقدینگی داروخانه‌ها و مراکز درمانی و متعاقبا شرکت‌های پخش در پرداخت مطالبات تولید کنندگان دارو و تأمین‌کنندگان مواد اولیه دارویی هستند.

  • نگین عظیمی - خبرنگـار
  • شماره ۵۱۰ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 480230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =